Dansk møbelkæde ekspanderer i Europa


Dato: 22-12-2016 11:00:53
 

IDdesign - der ejer ILVA og IDEmøbler - har succes med sin udenlandske franchisekæde, der netop har åbnet et nyt bolighus i Ungarn og til marts åbner sit allerførste bolighus i Spanien. Kæden forhandler samtidig om at ekspandere i flere europæiske lande - samt i Asien.

Dansk og skandinavisk design er i høj kurs, og den danskejede franchisekæde IDdesign sætter nu turbo på en europæisk ekspansion.
Første land i en ny vækststrategi er Spanien, hvor kæden til marts åbner sit første bolighus i Barcelona. Spanien bliver det niende land, der får et bolighus fra IDdesign, der er stærkt repræsenteret i Mellemøsten, men altså nu satser på at ekspandere kraftigt i Europa. Cypern og Ungarn har indtil nu været eneste europæiske lande for IDdesign, hvor kæden også ekspanderer: 1. december åbnede endnu et bolighus i Budapest og i første halvår af 2017 åbner et nyt bolighus på Cypern.

I Spanien er planen, at der inden for tre år skal være tre bolighuse.
”Spanien er en milepæl for os. Åbningen skyldes den indsats, vi det seneste halvandet år har ydet for at strømline vores organisation til at kunne ekspandere. Vi har skabt et helt nyt butikskoncept og et sortiment, som vi nu ser, der er bred interesse for fra udlandet,” siger franchisedirektør Piet Klein.

Skandinavisk koncept
Det nye bolighus åbner til marts i Barcelona på en helt central beliggenhed tæt på Ramblaen – og det er ikke en tilfældighed, fortæller Piet Klein.
”Vores koncept er skandinavisk design af høj kvalitet til rimelige priser – og det er noget, som der i disse år er stor efterspørgsel efter i udlandet. Den rigtige beliggenhed er samtidig altafgørende, hvis vi skal slå igennem, for det handler om at ligge der, hvor andre toneangivende butikker er placeret,” siger han.
Samme koncept gør sig gældende for IDdesigns nye bolighus i Budapest, som også er placeret i centrum på en attraktiv beliggenhed tæt på en metro og i et område domineret af unge par, nystiftede familier og studerende.

Fart på ekspansionen
”Vi kan se, at vi rammer rigtigt med vores koncept. Den rå, skandinaviske stil er i ekstrem høj kurs, og samtidig har vi fundet de rigtige leverandører og samarbejdspartnere til at levere til det koncept, som vores franchisetagere efterspørger, så nu sætter vi for alvor fart på vores planer om yderligere ekspansion,” siger Piet Klein.
Aktuelt fortæller Piet Klein, at IDdesign ligger i forhandlinger med potentielle franchisetagere i Tjekkiet og Slovakiet, ligesom der også er stor interesse fra Asien for IDdesigns skandinaviske koncept.

”Vi oplever et stigende antal henvendelser fra seriøse selskaber, der ønsker at bringe vores koncept ud på deres markeder. Vi har et stærkt koncept og er samtidig interessant på grund af det fokus, der i disse år er på dansk og skandinavisk design. Så for os handler det om at finde de rigtige partnere, der vil investere langsigtet sammen med os, så vi dermed kan sikre en kontrolleret udrulning af vores koncept,” siger Piet Klein.

Franchisekæden IDdesign er ejet af IDdesign A/S, der også er selskabet bag ILVA og IDEmøbler.

Om IDdesign
Med åbningen af nye bolighuse i Ungarn og Spanien har IDdesign 20 bolighuse i 9 lande – som udover de tre lande i Europa er beliggende i Mellemøsten. Bag IDdesign Franchise står selskabet IDdesign A/S, der i Danmark driver kæderne ILVA og IDEmøbler. Alle tre kæder er ejet af JYSK-stifter Lars Larsen.

 

Del:

Følg denne virksomhed:


Flere cases og nyheder fra ILVA & IDEmøbler:


Stor fremgang i omsætning og resultat i IDdesign a/s.
Arbejdsglæde og omsætning vokser hos ILVA og IDEmøbler
Lisa fra Kolding er Danmarks bedste elev i IDEmøbler og ILVA
IDEmøbler og ILVA åbner outlet i Esbjerg
Dyrup i samarbejde med IDEmøbler og ILVA
IDdesign & ILVA søger nye talenter i designkonkurrence
IDEmøbler vil rulle Aalborg-koncept ud flere steder i Danmark
Forventer over 1000 ansøgninger til elevpladser
Møbelkæder spår rekordsalg til Black Friday
ILVA og IDEmøbler vinder igen markedsandele
Sang og dans på IDEmøblers og ILVAs centrallager
Ny logistikchef for IDEmøbler og ILVA
IDEmøbler og ILVA satser på miljørigtige havemøbler
IDEmøbler og ILVA har succes med ny model for elevrekruttering
IDEmøbler og ILVA sætter fokus på ledelse i elevuddannelse
ILVA og IDEmøbler investerer i fremtiden
IDEmøbler og ILVA satser skandinavisk

Om ILVA & IDEmøbler

IDdesign er Danmarks største og førende detailhandler inden for møbler og boligindretning med ca. 1.000 medarbejdere, 60 møbelhuse og en omsætning på ca. 1,6 mia. kr.

IDdesign driver detailhandel under navnene ILVA, IDEmøbler og IDdesign – sidstnævnte har 20 franchisebutikker beliggende i Mellemøsten, Sydeuropa og Østeuropa.

IDdesign ejes af LARS LARSEN GROUP.


Kontakt
E-mail: kontakt@iddesign.dk
Telefon: 88179000
Web: www.iddesign.dk
Adresse: Damvej 9
Postnummer: 8471
By: Sabro

Følg os på:


RetailDirect - En del af detailfolk.dk